Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria biscotti med mandel & citron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 ⁄2 citron, finrivet skal
  • 1 1 ⁄2 tsk bakpulver
  • 2 1 ⁄2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 1 ⁄2 dl mandel, hel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker.
  3. Tillsätt vaniljsocker, salt och citronskal.
  4. Blanda bakpulver och mjölmix och rör ner i smeten. Vänd i mandeln.
  5. Baka ut tre längder på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter.
  6. Skär längderna lite på snedden i cirka 2 1⁄2 centimeter breda skivor. Torka skivorna på galler eller plåt i ugnen på 125 grader i cirka 10–15 minuter.
  7. Förvara skorporna torrt i en lufttät burk.
2 kommentarer om "Glutenfria biscotti med mandel & citron"
  • Sven-Gösta Jakobsson
    Sven-Gösta Jakobsson

    Blev som marängyta o smuliga. Väldigt god smak.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sven-Gösta Jakobsson

      Vad roligt att du gillade biscottin! Hälsningar Mitt kök-redaktionen

Du kanske även gillar