Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri vegetarisk paj med indiska kryddor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar

Pajskal

  • 2 burkar kikärtor à 400 g
  • 2 msk majsstärkelse (maizena)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 1 ägg (stort)

Fyllning

  • 4 potatisar av fast sort, 300 g
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 130 g babyspenat
  • 1/2 dl mjuka russin
  • 1 dl frysta ärtor
  • salt
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färskost (t ex philadelphiaost)
  • 4 msk mango chutney, gärna spicy
  • 1 1/2 dl riven ost

Så här gör du

  1. Pajdeg: Skölj kikärterna och låt dem rinna av noga. Torka gärna av dem med hushållspapper. Mixa till ett pulver i matberedaren. Tillsätt majsstärkelse, fiberhusk, salt och ägg. Mixa ihop till en ganska lös deg. Vira in i plast och låt stelna i kylen minst 1 timme, men gärna längre.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Både botten och kanter blir något tjockare jämfört med ett pajskal av mjöl. Låt vila minst 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Koka potatisen och låt den kallna. Skala och skär i fina tärningar.
  5. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken. Mjukstek purjolök och vitlök i olivolja i en panna. Blanda i kryddorna och spenaten. Låt fräsa tills spenaten sjunker ihop.
  6. Ta från värmen. Blanda i potatis, russin och ärter och krydda med salt.
  7. Fördela potatisfyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, färskost och chutney. Krydda med 3/4 tsk salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Strö över ost.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, cirka 40 minuter.