Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri semmelkladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g Smält smör
  • 100 g Mandelmassa
  • 2-3 dl Strösocker
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix (ex Finax röda)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
  2. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen.
  3. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  4. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos) en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  5. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflarn.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.