Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri pizza m. potatisbotten

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Pizzabotten

  • 100 g kokt potatis, kall
  • 75 g minikeso
  • 2 tsk fiberhusk
  • 4 tsk äggvita
  • hackad färsk basilika, oregano och timjan
  • salt

Fyllning

  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g rökt kalkon eller skinka
  • 1 st skivad champinjon
  • 3 st gröna sparrisar
  • 1 st skivad tomat
  • 50 g minikeso (eller annan ost)
  • färska örter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa den kalla potatisen med en gaffel och rör ihop tillsammans med resten av ingredienserna till bottnen. Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg ett annat bakplåtspapper över. Tryck ut smeten till en tunn rundel och tag sedan bort det översta bakplåtspappret. Förgrädda sedan i ca 10 min. tills bottnen börjar få färg.
  2. Toppa pizzan med tillbehören och grädda mitt i ugnen i ca 5-10 min.