Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri päron- och pistaschpaj med mandelmassa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ⁄2 dl sesamfrö
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk durramjöl

Fyllning

  • 2 päron
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g pistaschnötter
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten med en elvisp.
  3. Tryck ut degen i en avlång eller rund pajform, cirka 22 centimeter i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen i 5–8 minuter.
  5. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg klyftorna omlott i pajskalet.
  6. Riv mandelmassan fint och strö den över päronen.
  7. Hacka pistaschnötterna grovt och strö hacket över mandelmassan.
  8. Skär smöret i bitar. Fördela bitarna jämnt ovanpå pajen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills mandelmassan börjar få en fint ljusbrun färg.