Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri palt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk salt
  • 300 g rimmat fläsk

Så här gör du

  1. Bryn det rimmade fläsket. Skala potatisen och mal i köttkvarn eller riv i mixer. Pressa ur vätskan ur potatisen.
  2. Blanda potatis, mjöl och salt. Forma runda bollar, lite mindre än knytnävsstora.
  3. Gör ett hål i varje boll och fyll med cirka 1 msk fläsk.
  4. Fyll en rymlig gryta med vatten, tillsätt cirka 1 1/2 tsk salt per liter vatten.
  5. Koka upp vattnet och koka palten i cirka en timme.
  6. Med genomstekt fläsk kan koktiden minskas till 45 minuter.