Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri mjuk chokladkaka med kokos och choklad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stycken
  • ½ dl kakao
  • ½ dl majsstärkelse (Maizena)
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk FiberHusk
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk

Till formen:

  • Smör
  • Glutenfritt ströbröd

Topping :

  • 100 g mörk choklad utan spår av gluten
  • 50 g kokosflagor
  • 1 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 liter, med glutenfritt ströbröd.
  3. Blanda kakao, majsstärkelse, rismjöl, FiberHusk, bakpulver och vaniljpulver, väl i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och tillsätt mjölken och blanda i ägg och sockerblandningen.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda om.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, känn med en provsticka att kakan inte är kladdig i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den sitta kvar i formen i ca 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Låt kakan svalna under bakduk.
  7. Smält chokladen i 30 sekunder åt gången på medeleffekt i mikron och häll den över kakan.
  8. Strö över kokosflagorna och ringla över honungen och servera.