Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kycklingpaj med spenat & halloumi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 paj

Pajdeg

  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • ½ dl bovetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • 1 msk psylliumfrömjöl, fiberhusk eller psyllium

Fyllning

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 70 g spenat
  • smör att steka i
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 förpackning halloumi (200 g)
  • 50 g mozzarella eller cheddarost, riven
  • basilika, färsk
  • shisokrasse

Så här gör du

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp. Fodra en pajform, en fyrkantig eller en rund, cirka 24 centi­meter i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt till en äggstanning.
  4. Rensa kycklingen och skär den i bitar. Lägg kycklingbitarna i formen med det förgräddade pajskalet.
  5. Skala och skiva löken och fräs spenaten och löken i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i formen.
  6. Skär halloumin i centimeterstora bitar och lägg bitarna över spenaten.
  7. Sätt pajformen på en plåt, så att inte äggstanningen riskerar att rinna ut i ugnen. Häll på äggstanningen och strö över osten. Grädda i cirka 35 minuter tills äggstanningen stannat (känns fast).
  8. Toppa gärna pajen med lite färsk basilika och shisokrasse vid servering.