Glutenfri kokosvåffla

Ann-Charlotte Fägerlind
Ingredienser
- 120 g (2dl) glutenfri mjölmix
- 60 g (1 dl) kokosmjöl
- 3 dl kallt vatten
- 75 g smält smör
- 1 1/2 dl grädde
- 1 krm bakpulver
- 1 krm salt
- 1/2 dl riven kokos till dekoration
Så här gör du
- Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Smält smöret försiktigt. Vispa grädden men inte för hårt.
- Blanda ned vattnet i skålen under vispning. Tillsätt det smälta smöret. Vänd slutligen ned grädden och blanda varsamt.
- Låt smeten vila något. Klicka sedan ut smeten i ett smort våffeljärn.
- Smeten är ganska tjock och liknar mest en muffinssmet.
- Denna blir väldigt fin och jämn i våffeljärnet. Rosta kokosflingorna lätt gyllene i en stekpanna. Strö sedan över våfflorna.

Du kanske även gillar
Populära recept