Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kokossockerkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

Kokossockerkaka

  • smör till formen
  • riven kokos till formen
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljsocker

Limeglasyr

  • 4 dl florsocker
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk vatten

Garnering

  • 2 msk kokos, riven
  • limeskal, finrivet

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform, som rymmer cirka 1 ½ liter, med riven kokos.
  3. Vispa socker och ägg till en pösig äggsmet.
  4. Smält smöret och blanda med kokosmjölk.
  5. Sikta och blanda alla torra ingredienser.
  6. Blanda växelvis ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter.
  8. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen.
  9. Limeglasyr: Vispa ihop florsocker, limesaft och vatten till en jämn glasyr. Späd eventuellt med ytterligare några droppar vatten. Vispa ett par minuter.
  10. Ringla glasyren över kakan. Strö över kokos och riv limeskal över kakan.