Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kladdkaka med segt kolatäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mitt uppdrag va att hitta något att baka som va glutenfritt, nötfritt samt laktosfritt. Denna fantastisk goda kladdkaka som är uppskattad av alla blev mitt resultat.

Ingredienser

8 portioner
  • 150 g Smält smör (laktosfritt)
  • 3 dl Rårörsocker
  • 3 st Ägg
  • 1 dl Kakao
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 2,5 dl Rismjöl

Seg Kolasås:

  • 3 dl Vispgrädde (laktosfritt)
  • 2 dl Ljus sirap
  • 2 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Nypa Salt

Så här gör du

  1. KLADDKAKA: Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet. Inte kraftigt på något sätt, utan bara vispa ihop det med en handvisp. I en kladdkaka ska det inte in så mycket luft då den ska vara kladdig. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd springform på ca 24 cm i diamter, ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på din ugn. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt den sedan gärna svalna helt, gärna sätta sig ett par timmar i kylen.
  2. SEG KOLASÅS: Blanda i allt i en kastrull. Koka tills du får en seg kolasås. Koka till 125 grader. Låt svalna en stund. Häll sedan den över kakan. Låt sedan svalna ordentligt.