Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

10 portion

Kladdkaka

  • 120 g ekologiskt smör
  • 50 g mörk choklad av god kvalitet (70%)
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 dl rismjöl
  • 0.75 dl kakaopulver av god kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mini marshmallows
  • 1 dl salta jordnötter

Glasyr

  • 50 g mörk choklad av god kvalitet (70%)
  • En handfull mini marshmallows
  • En handfull salta jordnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 20-22 cm i diameter. "Bröa" med kokosflingor.
  2. Smält smör i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret. Rör om och låt smälta till en jämn sås.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och poröst.
  4. Blanda rismjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
  5. Tillsätt smör och chokladblandningen i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Rör om försiktigt.
  6. Tillsätt marshmallows och salta jordnötter och blanda om.
  7. Häll kaksmeten i formen och grädda ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig så grädda inte för länge då kakan riskerar bli torr.
  8. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. Tillsätt salta jordnötter och marshmallows. Bred glasyren över mitten av kakan när glasyren ännu är varm (kakan kan däremot ha svalnat något). Jag valde att inte ha glasyr över hela kakan, men det kan man ju göra som man vill.
  9. Ät kladdkakan med risglass eller vaniljsås gjord på havre.