Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri cheesecake med kiwi, hallon och physalis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 8 stora muffinsformar
  • 10 glutenfria digestivekex
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ekologisk citron, rivet skal

Till servering

  • 3 kiwi
  • 8 hallon
  • 8 physalis
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Stöt kexen till smulor i en mortel. Fördela hälften av smulorna i botten på muffinsformarna. Ställ dem på en bricka som passar att ställa i frysen.
  2. Vispa äggvitorna till maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med strösocker och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt färskosten blandad med rivet citronskal i äggulesmeten. Vispa grädden medeltjock och blanda ner i smeten. Vänd till sist ner marängen med en slickepott. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över resterande kexsmulor. Frys formarna, minst 3 timmar.
  3. Ta kakorna ur formarna och lägg på assiett. Garnera med skalad skivad kiwi, hallon, physalis och citronmeliss.