Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri broccolipaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

  • 4 dl mjölmix majsbaserad glutenfri, Lailas
  • 200 g smör
  • 2 krm salt
  • 2 1/2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 500 g broccoli
  • 4 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
  • 2 dl riven lagrad ost
  • salt, peppar
  • 140 g bacon
  • 1/2 dl solroskärnor

Garnering

  • 1/2 röd paprika
  • rucolasallat

Så här gör du

  1. Lägg mjölmix, smör, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en slät deg. Smörj en rektangulär pajform med löstagbar kant, cirka 20x30 centimeter. Platta ut degen i formen med mjölmix på handen. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
  2. Ansa och dela broccolin i avlånga bitar och buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten, 5 minuter. Sila av, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslaget. Fördela broccolin i pajskalet.
  3. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost, salt och peppar. Häll över broccolin. Strimla baconen och fördela över fyllningen. Strö över solroskärnorna och grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Garnera med bitar av röd paprika och lite rucolasallad.