Glutenfri broccolipaj

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
- 4 dl mjölmix majsbaserad glutenfri, Lailas
- 200 g smör
- 2 krm salt
- 2 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
- 500 g broccoli
- 4 ägg
- 3 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
- 2 dl riven lagrad ost
- salt, peppar
- 140 g bacon
- 1/2 dl solroskärnor
Garnering
- 1/2 röd paprika
- rucolasallat
Så här gör du
- Lägg mjölmix, smör, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en slät deg. Smörj en rektangulär pajform med löstagbar kant, cirka 20x30 centimeter. Platta ut degen i formen med mjölmix på handen. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
- Ansa och dela broccolin i avlånga bitar och buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten, 5 minuter. Sila av, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslaget. Fördela broccolin i pajskalet.
- Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost, salt och peppar. Häll över broccolin. Strimla baconen och fördela över fyllningen. Strö över solroskärnorna och grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Garnera med bitar av röd paprika och lite rucolasallad.

Du kanske även gillar
Populära recept