Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri äppelpaj med mandelmassa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Deg

  • 75 g smör
  • 1 dl hett vatten
  • 3 ¾ dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vaniljpulver
  • smör till formen

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • 4–5 äpplen
  • 1 ¾ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk kanel, malen

Till pensling

  • 1 msk havremjölk
  • 1 msk råsocker

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Sätt plastfilm över degen och låt den vila i 30 minuter.
  3. Riv mandelmassan fint.
  4. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, vatten, majsstärkelse och kanel. Rör om och koka upp äpplena. Låt svalna.
  5. Smörj en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med hel botten. Lägg mandelmassan i botten på pajformen. Lägg på äppelfyllningen.
  6. Kavla ut pajdegen mellan två bitar plastfolie eller två plastpåsar. Skär ut en rundel, cirka 23 centimeter i diameter. Spara resterna av degen och skär ut några blad till dekoration i degen.
  7. Täck fyllningen med degplattan och tryck till kanterna ordentligt mot pajformen. Skär fyra centimeter långa hål i mitten på pajlocket och lägg på bladen.
  8. Pensla med havremjölk och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.