Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri äppelpaj med hemmagjord vaniljsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn/havregryn
  • ½ dl majsmjöl
  • ½ dl kokossocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • kanel
  • kardemumma
  • 3 st svenska äpplen

Vaniljsås

  • 2 st ägg
  • 2 msk sukrin melis (eller annan sötning)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Nyp ihop alla torra ingredienser med det rumstempererade smöret till en smulig deg och smaka av med kanel och kardemumma.
  2. Skala och tärnat äpplet och lägg i portionsformar (eller en stor form) och krydda med kanel och kardemumma. Strö över smuldegen.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills pajen blivit gyllene.
  4. Vispa ihog äggulor med sukrin melis och vaniljpulver i en bunke och vispa grädden lätt i en annan.
  5. Rör ned äggsmeten i grädden. Låt den stå kallt innan servering.