Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri äppelkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • smör till formen
  • mandelmjöl till formen

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 2 msk strösocker

Sockerkaka

  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform, som rymmer cirka 1 ½ liter, med mandelmjöl.
  3. Skär äpplena i kärnfria skivor eller klyftor.
  4. Blanda kanel och socker på ett fat.
  5. Vispa socker och ägg till en pösig äggsmet i en bunke.
  6. Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
  7. Sikta och blanda ihop alla torra ingredienser.
  8. Blanda växelvis ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i den bröade sockerkaksformen.
  9. Vänd äppelskivorna i kanelsockerblandningen. Stick ner äppelskivorna i smeten i ett cirkelformat mönster och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter.
  10. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat och låt svalna under formen.