Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri alla hjärtans dag-tårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar

Vit chokladfluff:

  • 3 dl Vispgrädde
  • 160 g Vit choklad, hackad
  • 50 g Mascarpone eller färskost
  • Röd pastafärg eller karamellfärg

Mjölkchokladfluff med crisp:

  • 3 dl Vispgrädde
  • 160 g Mjölkchoklad
  • Chokladkulorströssel

Vispad citronpannacotta :

  • 0.25-0.5 dl Citronsaft
  • Zest från 1 citron
  • 2.5 dl Vispgrädde
  • 0.75 dl Gelésocker multi
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Färskost

Glutenfri chokladtårtbotten :

  • 3 st Ägg
  • 1.75 dl Strösocker
  • 2 dl Potatismjöl
  • 1.5 tsk Bakpulver
  • 0.5 dl Kakao

Rosa maränger :

  • 2 st Äggvitor
  • 1.5 dl Strösocker
  • 1 krm Ättika eller citronsaft
  • 1 Knivsudd salt
  • Röd karamellfärg eller pastafärg

Så här gör du

  1. Vit chokladfluff: Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. Tillsätt chokladen, rör om tills det smält och blandats till en slät smet. Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten. Vispa smeten till fluff och vispa sedan ned färskost/mascarpone. Dela upp i 2 bunkar och färga den ena rosa med lite röd pastafärg eller karamellfärg.
  2. Mjölkchokladfluff: Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. Tillsätt chokladen, rör om tills det smält och blandats till en slät smet. Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten. Vispa smeten till fluff och blanda ned crispet ifall det ej redan är i chokladen.
  3. Vispad citronpannacotta: Värm upp grädden tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt citronsaft (smaka av) och zest. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen. Vispa upp med elvisp. När den är fast, vispa ned färskosten.
  4. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5-7 minuter. Vänd ned potatismjöl, bakpulver och sikta i kakao. Klä botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen (ca 20-22 cm, nonstick och med löstagbar kant) och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar. Diska ur formen och fodra med konditorplast utmed kanterna och i botten bakplåtspapper inför montering.
  5. Maränger: Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt karamellfärg, ättika och salt och vispa massan tills den är styv och glansig. Klicka eller spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Marängerna är klara när de känns lätta och släpper pappret. (du kommer få maränger över, men spara dem i en burk och torrt så håller de länge).
  6. Montering: Lägg en tårtbotten i formen. Spritsa på mjölkchokladfluffet, lägg på andra tårtbotten och tryck till lite lätt. Spritsa på den vispade citronpannacottan och lägg på den sista botten och tryck till. Ställ i kylen i ett par timmar så den sätter sig (detta kan du göra redan dagen innan). Ta ur tårtan ur formen och ta bort plasten. Spackla tårtan med det vita chokladfluffet och det färgade och försök att få till en fin ombréeffekt. Dekorera med blomsterströssel och maränger.