Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gloucesterkorv med klassisk potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4-6 goda korvar, till exempel engelska gloucesterkorvar
  • 1 kg färskpotatis
  • 1/2 röd lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk kapris
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Garnering

  • krasse

Så här gör du

  1. Tvätta och skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna. Dela potatisen i mindre bitar och lägg dem i en skål eller bunke.
  2. Skala och ansa rödlök, purjolök och äpple. Strimla löken fint och hacka äpplet i fina kuber. Blanda ner i potatisen och tillsätt kapris.
  3. Blanda majonnäsen med gräddfilen och senapen. Rör ner blandningen i potatisen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa gärna med lite klippt krasse.
  4. Grilla eller stek korven. Servera den tillsammans med potatissalladen.