Logga in här

Kanelsemifreddo med glögginkokta plommon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Glögginkokta plommon

  • 5 dl glögg
  • 3 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 800 g plommon

Honungsrostade pekannötter

  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk flytande honung

Kanelsemifreddo

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor (spara ett par äggvitor)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ msk kanel, malen
  • 2 äggvitor

Att pudra över

  • kanel

Så här gör du

  1. Glögginkokta plommon: Häll glöggen i en kastrull och rör i sockret, kanelstängerna, lagerblad och peppar. Koka upp lagen och lägg i plommonen. Sjud i ett par minuter.
  2. Dra av kastrullen från värmen. Lägg plommonen i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Sätt på locket och låt svalna.
  3. Honungsrostade pekannötter: Rosta pekannötterna i en stekpanna, häll över honungen och koka till en fin karamell. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  4. Kanelsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in i kylen.
  5. Vispa äggulorna och sockret till ett fluffigt skum med elvisp. Vispa i kanel.
  6. Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vänd ner grädden i äggulorna, och vänd sist i den uppvispade äggvitan.
  7. Häll upp allt i en form, lägg på pekannötter och pudra över lite kanel.
  8. Sätt in formen i frysen i minst 5 timmar.
  9. Ta ut glassen 10 minuter före servering.