Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glödhoppor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

14 stycken
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk anis eller fänkålsfrön, malda i mortel
  • 2-3 msk linfrön, hela
  • 1 tsk salt, valfritt

Så här gör du

  1. Blanda ihop filmjölk och sirap, blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Dela upp degen i bitar och forma till runda bullar, kavla ut bullarna till runda kakor, cirka 3–4 millimeter tjocka. Nagga med en gaffel eller kavla sista kavlingen med en kruskavel.
  3. Stek bröden i en torr gjutjärnspanna på båda sidor tills de fått fin färg. Låt svalna under en bakduk så att de håller sig mjuka.
2 kommentarer om "Glödhoppor"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Elisabeth Rahm

      Hej,
      Och tack för din kommentar. Receptmakaren har valt att inte ha med salt men det går naturligtvis bra att lägga i en tesked. Vi förtydligar detta i receptet.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen