Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glenn Hyséns potatisgratäng med fläskfilé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

  • 12 potatisar
  • 18 goudaost
  • 3 dl matgrädde
  • salt
  • vitlökspeppar
  • svartpeppar
  • salladskrydda
  • smör till formen

Fläskfilé

  • 400 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • vitlökspeppar
  • svartpeppar
  • salladskrydda

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i skivor. Smörj en form, cirka 20*30 centimeter, och fördela ett lager potatis. Täck med ost och krydda. Upprepa med nytt lager och avsluta med att hälla över matgrädde.
  3. Grädda i ugnen i cirka en timme.
  4. Skär köttet i bitar och stek i smör. Krydda. Servera med gratängen.
  5. Dryckestips: Kall mjölk med isbitar i.