Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glazead fläskfilé med grillade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Lisa Lemke bjuder på en härlig fläskfilérätt. Otroligt god!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarré med ben, skuren i fyra skivor
  • 0 ,5 spetskål
  • 2 färsklökar
  • 300 g kokt färskpotatis
  • 3 stora tomater


Glaze


  • 1 dl ketchup
  • 1 dl koncentrerad ananasjuice
  • 0 ,5 dl japansk soja
  • 1 ,5 msk rökt paprikapulver
  • 1 riven vitlök
  • Salt
  • Rikligt med nymalen svartpeppar

Citronette

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • rivet skal från ½ citron
  • 0 ,5 tsk honung

  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0 ,5 dl finhackad persilja


Så här gör du

  1. Börja med den grillade salladen. Skär kålen i klyftor, Skär löken och tomaterna i halvor. Bryt av potatisen på mitten. Sväng runt alla grönsaker med olja och grilla dem sedan tills de fått fin färg.
  2. Rör samman allt till glazen, smaka av med salt och peppar. Krydda fläskfilén med salt och peppar och pensla köttskivorna med glaze runt om. Grilla dem på båda sidor tills de fått rejält med färg och är genomgrillade.
  3. Pensla med glazen ett par gånger under tiden så den får karamelliseras på köttytan.

  4. Rör samman allt till citronetten. Lägg upp grönsakerna på ett fat och ringla över citronetten. Servera med fläskkarrén som gärna får vila ett par minuter efter det att du tagit bort den från grillen.