Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasstårta med nutella & maräng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 1 skiva färdigköpt marängbotten

Fyllning:

  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 200 g rumsvarm Philadelphiaost
  • 1 burk Nutella, 350 g
  • 4 äggvitor

Till garnering:

  • hackade och rostade hasselnötter
  • färska bär
  • färsk mynta

Så här gör du

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm lite av grädden i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Låt svalna.
  3. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa försiktigt ner ost och Nutella.
  4. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i äggsmeten med luftiga tag.
  5. Vänd ner gelatinblandningen i smeten.
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
  7. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
  8. Ta fram tårtan i rumstemperatur en stund innan servering. Strö på hackade nötter och garnera med färska bär och mynta.