Glasstårta på nötbotten

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 bitar
Botten
- 60 g pistaschnötter
- 60 g mandel
- 2 ägg
- ½ dl honung
- 1 msk majsstärkelse
Fyllning
- 6 dl vispgrädde
- 1 ½ dl flytande honung
- 6 äggulor
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 ½ dl blåbärspuré (mixade blåbär)
- 1 ½ dl hallonpuré (mixade hallon)
Till garnering
- 2 dl vispgrädde
- 5 dl färska bär, jordgubbar, hallon och blåbär.
Så här gör du
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20 centimeter i diameter. Smörj kanterna.
- Mixa nötterna. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda med nötterna och maizenan.
- Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.
- Fyllning: Vispa upp grädden. Vispa honungen, äggulorna och vaniljpulver fluffigt. Vänd i grädden.
- Dela upp smeten i tre skålar. Blanda blåbärspuré i en, hallonpuré i en och låt den tredje vara som den är.
- Häll den med blåbärsfyllning i botten på formen. Sätt in den i frysen tills ytan börjar stelna något.
- Lägg på nästa lager med den vita vaniljfyllningen utan bär och sätt in i frysen tills den börjat stelna.
- Lägg på det sista lagret med hallonfyllning.
- Låt glasstårtan stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
- Montering: Ta ut den 15 minuter före servering.
- Fyll en spritspåse med vispad grädde och spritsa på rosor med en stjärntyll. Garnera med färska bär.

Du kanske även gillar
Populära recept