Logga in här

Glasspinnar med choklad & jordnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 PINNAR
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 50 g jordnötssmör
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl jordnötter

Så här gör du

  1. Glasspinnar: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt.
  3. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, blandningen får inte koka.
  4. Tillsätt jordnötssmöret och vispa tills det har blandats med glassmassan.
  5. Häll upp massan i en bunke och kyl ner. Sila av. Bästa resultatet får du om glassmassan står i kylen över natten, innan du fryser in den, det gör att glassen blir krämigare.
  6. Fyll upp glassformar med hjälp av en engångsspritspåse, sätt i pinnar. Ställ in formarna i frysen över natten.
  7. Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa formarna genom att dra kraftigt utåt.
  8. Lägg glassarna på ett fat eller en liten bricka med bakplåts- papper och sätt in i frysen.
  9. Chokladtopping: Hacka och smält mjölkchoklad i mikron eller i ett vattenbad. Hacka jordnötterna grovt.
  10. Doppa hastigt glassarna en och en i chokladen. Strö över jordnötterna innan chokladen har stelnat.