Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glassbakelser med tigernöt och hallon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 stycken

Botten

  • 80 g valnötter
  • 30 g tigernötsmjöl
  • 4 urkärnade dadlar
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk smält kokosolja
  • nypa salt
  • vatten att mixa med

Fyllning 1

  • 120 g cashewnötter
  • 30 g tigernötsmjöl

Fyllning 2

  • 1/2 sats av fyllning nummer 1
  • 150 g frysta hallon

Så här gör du

  1. Bottnar: Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare och blanda till en kladdig massa. Tillsätt vatten om det behövs
  2. Lägg över degen i en tre små formar (ca 7 cm i diameter) och pressa ut den med händerna. Sätt in formarna i frysen tills fyllningen är färd ig.
  3. Fyllning 1: Lägg cashewnötterna i kallt vatten över natten. Låt dem rinna av och skölj dem innan du börjar med fyllningen.
  4. Lägg cashewnötterna och tigernötsmjölet i en matberedare och pulsera tills blandningen är jämn och fin. Skrapa ner fyllningen med en slickepott med jämna mellanrum om den fastnar på sidorna i matberedaren.
  5. Häll hälften av fyllningen över bottnarna och sätt sedan tårtan i frysen i några timmar, så att den blir fast.
  6. Fyllning 2: Lägg i hallon i den andra halvan av fyllningen. Kör slät i matberedare. Häll över i tårtformarna och smeta ut tills det är slätt. Garnera med frusna hallon och tigernötter.