Glassbakelser med tigernöt och hallon

Foto: Sonja Lazukic
Ingredienser
3 stycken
Botten
- 80 g valnötter
- 30 g tigernötsmjöl
- 4 urkärnade dadlar
- 1 msk kakaopulver
- 1 tsk smält kokosolja
- nypa salt
- vatten att mixa med
Fyllning 1
- 120 g cashewnötter
- 30 g tigernötsmjöl
Fyllning 2
- 1/2 sats av fyllning nummer 1
- 150 g frysta hallon
Så här gör du
- Bottnar: Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare och blanda till en kladdig massa. Tillsätt vatten om det behövs
- Lägg över degen i en tre små formar (ca 7 cm i diameter) och pressa ut den med händerna. Sätt in formarna i frysen tills fyllningen är färd ig.
- Fyllning 1: Lägg cashewnötterna i kallt vatten över natten. Låt dem rinna av och skölj dem innan du börjar med fyllningen.
- Lägg cashewnötterna och tigernötsmjölet i en matberedare och pulsera tills blandningen är jämn och fin. Skrapa ner fyllningen med en slickepott med jämna mellanrum om den fastnar på sidorna i matberedaren.
- Häll hälften av fyllningen över bottnarna och sätt sedan tårtan i frysen i några timmar, så att den blir fast.
- Fyllning 2: Lägg i hallon i den andra halvan av fyllningen. Kör slät i matberedare. Häll över i tårtformarna och smeta ut tills det är slätt. Garnera med frusna hallon och tigernötter.

Du kanske även gillar
Populära recept