Logga in här

Glasnudelpasta med krämig avokadopesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 portioner nudlar
  • 1 mogen avokado
  • 1 dl pesto, hemgjord eller färdigköpt
  • 1 rejäl bukett färsk broccoli eller 200 g fryst
  • 1 liten zucchini
  • salt
  • olivolja
  • 1 liten påse bladspenat
  • svartpeppar, nymald
  • flingsalt
  • parmesanost
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Mosa ihop avokadoköttet med peston.
  2. Skär broccoli i mindre buketter, behåll gärna stammen och skär även den i munsbitar.
  3. Skär zucchini i stavar eller skivor.
  4. Koka upp vatten och salt i en rejäl kastrull och börja med att koka grönsakerna ett par minuter innan du lägger i nudlarna.
  5. När allt är ätmjukt, slå av vattnet, häll tillbaka nudlar och grönsaker i kastrullen, slå på lite olivolja och vänd sedan försiktigt ihop det med avokadopeston.
  6. Servering: Fodra en djup tallrik med bladspenat och lägg i nudlarna och grönsakerna. Toppa med nymald svartpeppar, flingsalt, riven parmesanost och en kvist färsk basilika.