Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasmästarsill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 2 burkar inläggningssill, à 420 g
  • 1 stor rödlök, skivad
  • 1 morot, skivad
  • dillkvistar

Lag:

  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 2 lagerblad
  • dillstjälkar

Så här gör du

  1. Låt filéerna rinna av. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt kryddpeppar, senapsfrö, dillfrö och lagerblad till lagen.
  2. Skär filéerna i sneda bitar och lägg ner i en glasburk. Varva med rödlök, morot och dillkvistar. Slå över den kalla lagen. Sätt på lock och ställ kallt 1 dygn.