Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasmästarsill – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 hela sillar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 1 morot
  • 2 centimeter pepparrot
  • 10 vitpepparkorn
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad

Så här gör du

  1. Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit och strösocker. Låt lagen kallna helt.
  3. Skär sillen i 2 centimeter breda bitar.
  4. Skala och skiva löken, moroten och pepparroten.
  5. Varva sillen, kryddorna och grönsakerna i en glasburk och häll på lagen. Låt dra i 1–2 dygn.
  6. Förvara sillen i kylen.