Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasmästarsill med citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 förpackning femminuterssill, 420 g
  • 1 röd lök
  • 1 bit purjo, ca 15 cm
  • skalbitar eller rivet skal av ½ vältvättad citron

Lag:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 5 msk ättikssprit 12%
  • färskpressad saft av ½ citron
  • 2–3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn

Så här gör du

  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Ta av värmen.
  2. Tillsätt ättikan och citronsaften. Blanda i kryddorna och låt lagen kallna.
  3. Skär sillen i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa, snitta, skölj och strimla purjon.
  4. Varva sill, rödlök, purjolök och citronskal i en burk. Häll lagen med kryddorna mellan varven.
  5. Förslut och ställ kallt cirka 2 timmar eller över natten.