Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glaserat kanelsidfläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g varmrökt sidfläsk i bit med svål

  • 1 dl torkade aprikoser

  • 2 msk ljus sirap

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 tsk kanel

  • 1 knippe färsk timjan
  • 
vit- eller svartpeppar ur kvarn


Så här gör du

  1. Skär många snitt genom fläsksvålen tätt efter varandra tills den är som »ribbad«. Späcka den med aprikoser.

  2. Skär ett kryss i svålen med en vass kniv och grilla fläsket med fettsidan nedåt.

  3. Ta upp fläsket och lägg det på dubbla aluminiumfolieark, häll över sirap och vinäger, strö över kanel och toppa med timjankvistar.

  4. Lägg tillbaka paketet på grillen och låt fläsket ligga i cirka 30 minuter så att det blir riktigt varmt, vänd det då och då för att fördela marinaden.

  5. Skär fläsket i skivor och servera.