Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glaserad mazarinpaj med godis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 –12 BITAR

Pajbotten

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ⁄4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten

Mazarinfyllning

  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör, mjukt
  • 3 ägg

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 2 dl blandat godis, till exempel dragerade chokladknappar och sockerhjärtan
  • 2 tsk strössel, valfritt

Så här gör du

  1. Pajbotten: Skär smöret i tärningar, blanda med vetemjöl och socker. Blanda i äggula och vatten, blanda ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och sätt in pajdegen att vila i kylen i 1 timme.
  2. Kavla ut och fodra en rund eller hjärtformad pajform, 24–26 centimeter i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Mazarinfyllning: Riv mandelmassan och blanda med smöret och äggen. Vispa ihop massan med en elvisp. Häll upp massan i pajskalet och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen stannat.
  5. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och lägg på blandat godis och eventuellt strössel. Låt glasyren stelna och skär upp i bitar.