Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glaserad ­kaka med röda bär


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10-12 bitar
  • 
olja & mjöl till formen

  • cirka 3 dl röda bär - röda vinbär, hallon & körsbär

  • 3 ägg

  • 250 g socker, cirka 2 1/2 dl

  • 1 1/2 dl olja, raps eller solros

  • 1 1/2 dl vatten, varmt

  • 1 citron, skal

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver


Citronglasyr:


  • 2 dl florsocker

  • cirka 2 msk citronsaft


Så här gör du

  1. Smöra och mjöla en springform, cirka 26 centimeter. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa och kärna eventuellt de röda bären.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda olja, varmt vatten, citronskal.

  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  5. 
Blanda ner vattenblandningen i äggsmeten.

  6. Vänd ner mjölblandningen.
Häll smet varvat med bär i formen. Grädda i cirka 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.

  7. Rör ihop florsocker och citronsaft till glasyr. När kakan svalnat helt, häll eller ringla ­glasyren över kakan.