Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glace au four – recept på klassisk efterrätt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 rund sockerkaksbotten
  • 250 g halvtinade hallon
  • eventuellt 2 msk flädersaft eller citruslikör
  • 2 paket, ½-liter gammaldags vaniljglass

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 2 krm pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl strösocker

Till garnering

  • 1/2 dl mandelspån
  • 1 msk florsocker
  • eventuellt röda vinbärsklasar
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat. Fördela hallonen på kakan, men inte ända ut i kanten. Droppa över flädersaften.
  2. Vispa äggvitor, citronsaft och hälften av sockret i en ren rostfri bunke till en fast smet. Tillsätt resten av sockret och vispa till en tjock blank marängsmet.
  3. Lägg glasspaketen bredvid varandra ovanpå hallon och sockerkaka. Skär till glassen så den inte sticker ut över sockerkaksbotten. Täck med marängsmeten – se till att ingen glass är synlig! Garnera med mandelspån och florsocker. Gratinera i nedre delen av ugnen tills marängen får färg. Passa noga! Servera genast! Lägg några klasar röda vinbär och myntablad runtom.