Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glace au four med vanilj och mango

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 port
  • 1 paket färdiga tårtbottnar eller sockerkaka i skivor
  • 500 g vaniljglass
  • 2 dl mango i kuber
  • 2 msk Cointreau eller apelsinsaft
  • 1 sats grundsmet maräng

Klassisk Maräng, grundrecept

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk citron

Så här gör du

  1. Täck insidan på en skål eller kakform med plastfolie. Droppa Cointreau på sockerkaksskivorna (cirka 1 centimeter tjocka) och täck formens insida med sockerkaksskivor.
  2. Fyll den sockerkaksklädda formen med glass. Lägg i mangon och täck med ett lock av sockerkaka. Låt stå i frys i cirka 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa marängen. Ta ut formen ur frysen och vänd upp och ner. Ta bort skålen och dra av plasten.
  4. Placera kakan på folie eller bakplåtspapper på en plåt. Täck med maräng och grädda i cirka 5-6 minuter tills marängen fått färg.
  5. Servera genast.