Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gino med vaniljglass – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Recept på gino, så enkelt och så gott till efterrätt! En klassisk dessert från restaurang PA & Co på Riddargatan i Stockholm. Skiva kiwi, banan och jordgubbar, garnera med riven, vit choklad och gratinera i ugnen. Servera med vaniljglass. Perfekt efterrätt till nyår eller som avslut på en helgmiddag.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 bananer
  • 4 kiwi
  • 1/2 l jordgubbar
  • 150 g vit choklad

Tillbehör:

  • vaniljglass eller vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skala och skiva bananerna. Skala och skiva kiwin och jordgubbarna. Lägg frukten i en ugnsfast form.
  3. Riv chokladen fint och strö över frukten. Gratinera i ugnen i 4–5 minuter, tills chokladen fått en krispig yta.
  4. Servera med vaniljglass eller vispgrädde.