Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gingravad lax med avokadokräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Gravad lax

  • 1 kg lax, mittbiten
  • 2 msk gin
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk svartpeppar, grovt stött
  • 12 enbär, grovt stötta
  • 1 dl fint hackad doll

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 1/2 dl färskost
  • 1 tsk pressad citron

Till servering, 2 portioner

  • 2 stora nävar krispig sallad
  • 1 päron, skivat
  • 1/2 hasselnötter, rostade och grovt hackade
  • några droppar olivolja
  • fint hackad gräslök

Så här gör du

  1. Dela laxen i två jämnstora bitar. Smörj in dem med gin. Blanda salt, socker, peppar och enbär och klappa in blandningen i laxbitarnas köttsidor. Strö dillen över den ena sidan och lägg den andra ovanpå så köttsidorna ligger mot varandra. Lägg laxen i dubbla plastpåsar, förslut och låt grava i kylen i 2 dygn. Vänd ett par gånger under tiden. Skiva tunt med vass kniv.
  2. Mixa ihop avokadoköttet med färskost och citron till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp laxen tillsammans med sallad, skivat päron och lite hasselnötter och droppa över lite god olivolja. Toppa med lite gräslök. Klicka eller spritsa ut lite kräm på tallriken och servera.