Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gifflar med skinka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Sugen på lättlagad utflyktsmat? Då är gifflar ett perfekt alternativ. De är lätta att baka och enkla att ta med på utflykten. Och supergoda.

Läs också: Recept på lättlagade stekpannebröd

Recept: Dansukker

Ingredienser

32 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 1/2 dl flytande margarin
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk vit sirap
  • 2 ägg
  • 16 dl vetemjöl (cirka)

Fyllning

  • 16 skivor rökt skinka (eller kalkon)
  • 32 skivor ost
  • 1 röd paprika

Så här gör du

  1. Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt margarin, sesamfrön, vetegroddar, salt, sirap och ägg.
  3. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Under tiden förbereds fyllningen.
  4. Skölj och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter.
  6. Lägg en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant.
  7. Rulla samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne.
  8. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter.
  10. Låt svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.