Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Getostgratinerad kyckling med rödbetsquinoa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Quinoa

  • 400 g rödbetor
  • 2 dl vit quinoa
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 rödlök
  • 75 g valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 50 g rucola
  • flingsalt
  • nymald peppar

Kycklingfilé

  • 4 kycklingfiléer, cirka 600 g smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 150 g getost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin 1–2 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Quinoan: Skala och skär rödbet- orna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong tills de är färdigkokta, cirka 15 minuter. Låt ånga av.
  2. Skiva löken. Dela nötterna i bitar. Blanda quinoa, olivolja, citronsaft, lök, nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kycklingen: Sätt ugnen på 225 grader. Stek filéerna i smör, cirka 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin.
  4. Gratinera högt upp i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten. Servera med rödbetsquinoan.