Getostcheesecake med medelhavssmak

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
8 bitar
Botten
- 75 g smör
- 200 g danskt rågbröd
Fyllning
- 200 g getost
- 400 g Philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta kärnfria oliver
- 2 msk kapris
- 1 liten rödlök
- 1 kruka basilika
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk sambal oelek
- salt
Till garnering
- cocktailtomater, gärna olika färger
- citron
- svarta oliver
- basilika
Så här gör du
- Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.
- Fyllningen: Mixa ihop getost, Philadelphiaost och crème fraiche. Hacka tomater, oliver, kapris, lök och basilika. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
- Bred fyllningen över bottnen. Låt stå övertäckt i kylen minst 3–4 timmar. Garnera med tomater, citron, oliver och basilika vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept