Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gazpacho med pilgrimsmusslor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 3 st tomater, medelstora gärna kvisttomater
  • 0,5 st gurka
  • vatten för spädning, ca 0,5-1 dl
  • havssalt och grovmalen svartpeppar
  • färska örter

pilgrimsmussla till gazpachon:

  • 4 st pilgrimsmusslor, tinade
  • 4 msk olivolja
  • mineralsalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala löken, rensa paprikan och skär alla grönsakerna i bitar. Mixa grönsakerna i en mixer till en slät röra och lägg därefter till olivoljan och den mängd vatten som ger en lagom tjock konsistens. Salta och peppra efter smak. Garnera med färska örter, till exempel basilika. Låt gärna soppan stå i kylskåp i 30 minuter. Servera kall.
  2. Stek musslorna i olivoljan i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra medan du steker. Spetsa musslan med ett träspett och lägg spettet över soppskålen. På sommaren kan du grilla musslorna, pensla dem då med lite olja samt salta och peppra före grillning.