Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpudding med pistaschkross

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl Maizena
  • 3/4-1 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pistaschnötter eller andra nötter

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom pistaschnöterna i en kastrull. Sjud blandningen under vispning, den får inte koka, då koagulerar äggen. När smeten börjat tjockna tar du av kastrullen från plattan, låt den svalna något.
  2. Häll upp i vackra glas, koppar eller i en större form. (Vi har valt att använda cocktailglas.) Ställ glasen kallt och låt stelna i några timmar. Servera med grovt hackade pistaschnötter.