Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gambas al ajillo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 193 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 4 dl fina, skalade räkor, färska svenska eller frysta grönländska, eller tigerräkor
  • 2 dl olivolja eller häften olivolja, hälften solros- eller rapsolja
  • 1-2 st pepparfrukt, kallas piri-piri eller peperoncini
  • 1½ dl tunt skivade vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Fördela oljan i ugnsfasta keramikformar. Lägg ner pepparfrukten och vitlöksklyftorna.
  2. Koka i formarna i ugnen på hög värme tills det puttrar om oljan.
  3. Tillsätt räkorna. Låt dem bara bli varma, under någon halvminut. Längre koktid förstör hela rätten, då blir räkorna sega och torra.
  4. Servera rykande hett med gott vitt bröd att doppa i såsen.
1 kommentar om "Gambas al ajillo"
  • peterdifbertåk
    peterdifbertåk

    Vilket underbart härligt och gott recept, får 10+ av mig :).