Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Galette – recept på smördegspaj med äpplen

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 5-6 äpplen
  • 1/2 citron
  • 1 förpackning kyld smördeg
  • 1 msk smält smör
  • 4-5 msk florsocker
  • 3 msk hackade rostade hasselnötskärnor

Så här gör du

  1. Kärna ur och skär äpplen i tunna skivor. Pressa över citronen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Lägg på äppelskivorna omlott, spara ca 2 centimeter degkant runtom. Pensla äppelskivorna med smöret och sikta 2 msk av florsockret över äpplena.
  4. Grädda galetten i mitten av, ca 15 minuter. Sikta 1 msk florsocker över äpplena och grädda ytterligare ca 10 minuter. Toppa med nötter och sikta över resten av florsockret. Servera gärna med vaniljsås eller glass.