Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Galet nyttig lemonad med ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 70 st har redan röstat

Ingredienser

1 liter
  • 1 liter vatten
  • 1 stor bit ingefära (ju större – desto nyttigare)
  • 1 ekologisk citron
  • 1 tsk honung

Så här gör du

  1. Skala och riv ingefäran.
  2. Häll upp vattnet i en kastrull Lägg sedan den rivna ingefäran och låt det stormkoka i cirka fem minuter.
  3. Sila bort eventuella ingefärsbitar. Blanda i honungen. Vill du ha den lite sötare tar du i en knapp matsked honung.
  4. Skölj citronen noggrant och skär den i grova bitar. När ingefärsvattnet svalnat kan du pressa i all citronsaft i lemonaden. Riv i lite citronskal för ännu mer C-vitamin!
  5. Drick lemonaden kall eller varm!
6 kommentarer om "Galet nyttig lemonad med ingefära"
  • Alma
    Alma

    Jag skulle tillsätta citronsaften när lemonaden svalnat. C-vitamin förstörs vid kokning över 60 grader.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Alma

      Men du! Det hade jag inte en aning om. Tusen tack för tipset Alma! /Julia – webbredaktör Mittkök.se

  • Manne
    Manne

    Honung bör man också vänta med tills drycken har svalnat, annars är näringen borta!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Manne

      Men så intressant. Måste vi kolla upp. Tack för tipset. /Julia – redaktör Mittkök.se

  • Pierre Lind
    Pierre Lind

    Nu står det iof att citronsaften ska tillsättas när ingefärsvattnet har svalnat 🙂

  • Eva Westin
    Eva Westin

    Detsamma gäller även för ingefära, slå på vattnet när det har svalnat till ca 40 grader. Skala inte ingefäran, bara tvätta och sedan riva.