Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda tomater med feta och kronärtskocka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl kokt röd eller svart quinoa
  • 8 medelstora tomater
  • 4 hela, marinerade kronärtskockor
  • 200 g fetaost
  • 20 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • havssalt
  • några färska basilikablad

Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär toppen av tomaterna genom att köra ner en liten kniv vertikalt runt kärnhuset. Var noga med att inte skära igenom botten. Använd fingrarna och dra försiktigt ut kärnhuset.
  4. Hacka kronärtskocksbottnarna och oliverna. Blanda dem i en skål tillsammans med kokt quinoa, smulad fetaost (spara lite till topping), olivolja och riven vitlök. Smaka av med lite salt.
  5. Fyll tomaterna med blandningen och toppa med lite extra fetaost.
  6. Ringla olivolja i botten på en ugnsfast form och pensla toppen på de fyllda tomaterna med olivolja.
  7. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, tills fetaosten börjar bli gyllene.
  8. Toppa varje tomat med färsk basilika.