Logga in här

Fyllda tomater i olivolja

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • cirka 500 g cocktailtomater
  • 100 g ricotta
  • 1 dl finriven pecorino
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ½ msk repade timjanblad
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Marinad

  • rosmarinkvistar
  • 4 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 svartpepparkorn
  • cirka 5 dl olivolja

Så här gör du

  1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med hjälp av en liten kniv. Låt dem rinna av, uppochnedvända, på hushållspapper.
  2. Blanda ricotta, pecorino, vitlök, timjan, salt och peppar. Fyll tomaterna med osten.
  3. Varva tomater, rosmarinkvistar, lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, den ska täcka tomaterna.
  4. Förvara tomaterna i kylen, de håller i cirka en vecka. Ta fram burken i god tid före servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.