Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda rödtungsfiléer med ris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 6 stora rödtungsfiléer, ca 800 g
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 150 g färskrökt lax i mycket tunna skivor
  • 2 schalottenlökar
  • 12 msk smör
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong eller fond
  • 25 färska basilikablad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk smör

Till servering

  • Rött ris eller vanligt vitt ris
  • 12-18 späda morötter
  • 1 paket sockerärtor, ca 150 g

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Lägg ut fiskfiléerna med köttsidan neråt. Salta och peppra. Lägg på tunt skivad lax och vik ihop filéerna.
  3. Smält smöret i en vid panna. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt vinäger och vitt vin. Låt koka ner tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt buljongen eller fonden.
  4. Lägg ner fiskfiléerna och låt dem sjuda på mycket svag värme i cirka 78 minuter.
  5. Koka morötterna i lättsaltat vatten i cirka
  6. minuter och låt sockerärtorna koka med sista minuten. Fräs basilikabladen hastigt i lite smör.
  7. Ta upp fiskfiléerna med hålslev och håll dem varma. Rör ner crème fraiche och låt koka ihop. Lyft pannan från värmen och vispa ner ett par smörklickar. Blanda ner den smörfrästa basilikan och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fiskfiléerna med såsen, riset och de späda primörerna.