Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda mezzelune med grönkålspesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

  • 100 g vetemjöl (cirka 1 ¾ dl)
  • 100 g durumvete (cirka 1 ½ dl)
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 äggula

Fyllning

  • 120 g prosciutto crudo
  • 50 g mortadella med pistaschnötter
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • riven muskotnöt

Grönkålspesto

  • 100 repad grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilikablad, 10 g
  • 10 g pinjekärnor
  • 75 g pecorino
  • 1 dl olivolja och rapsolja
  • salt och peppar

Till servering

  • riven pecorino och basilikablad

Så här gör du

  1. Pastadeg: Väg upp vetemjöl, durumvetemjöl och salt i skålen till matberedaren. Tillsätt ägg och äggula och arbeta ihop till en deg. Du kan också göra pastadegen på arbetsbänken. Knåda ihop och låt degen vila inplastad i kylen i 1 timme.
  2. Fyllning: Mixa ihop prosciutto, mortadella, riven pecorino och ägg. Smaksätt med salt, peppar och riven muskotnöt. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen så länge.
  3. Pesto: Förväll de repade grönskålsbladen i kokande lättsaltat vatten i cirka två minuter. Spola av med kallt vatten. Krama vattnet ur grönkålen. Lägg över i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skalad vitlök, basilika, pinjekärnor och pecorino och kör till en smulig massa. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en krämig pesto. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela pastadegen och kavla den först ett par gånger i pastamaskinen inställd på det största avståndet mellan falsarna, minska därefter till tunnare och avsluta när pastan är cirka 3 millimeter tjock. Tryck ut rundlar med ett mått, cirka 8 centimeter i diameter. Spritsa ut en klick fyllning på mitten och nyp ihop till halvmåneformade pastakuddar.
  5. Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Lägg i pastan strax innan serveringen och koka i 2-3 minuter, tills de flyter upp. Ta upp med hålslev, låt rinna av i durkslag.
  6. Servera med grönkålspesto och riven pecorino. Garnera med basilikablad.